Wittebol Wijnen

  • 10% korting op alle soorten frisdranken.

  • 8% korting op alle wijnen.

  • 5% korting op alle sterke dranken.

Met uitzondering van aanbiedingen en speciale acties.


Slijterij-Wijnhandel ‘Wittebol Wijn’ is in Aalsmeer en wijde omgeving een begrip.
Het bedrijf werd in 1961 opgericht door de vader van Dik Wittebol. Medio 1999 besloot Dik, die wat rustiger aan wilde gaan doen, en Dirk & Linda dat de laasten de zaak zouden overnemen. Dit resulteerde in plannen voor een nieuwe aanpak en het besluit de zaak te verbouwen.
 
Dirk en Linda kenden het klappen van de zweep in slijtersland al van haver tot gort toen zij met Dik Wittebol in zee gingen. Dirk komt uit een familie die al 60 jaar een groothandel in dranken en een slijterij bestierde in Hoofddorp. Na zijn schoolopleiding kwam hij al spoedig in de zaak. Door familie-omstandigheden moest hij kort daarna samen met Linda het gehele bedrijf runnen. Een jaar of 23 waren ze pas.
 
Meer specialisatie
‘Wittebol Wijn was al jaren lid van De Gulle Bottelier. Een prima formule, maar eerlijk gezegd waren we een beetje uitgekeken op het mannetje dat daarbij hoort. Daar komt nog bij dat we veel van wat De Gulle Bottteliers te bieden hebben door het volume dat we omzetten ook zelf kunnen en dit dan met een eigen gezicht. Bovendien dachten we dat we een verdergaande specialisatie moesten nastreven. En dan bedoel ik een verbreding van het assortiment whisky’s, cognacs, calvados, grappa’s enzovoorts.
 
Fraaie wijnkelder
Onder de zaak bevindt zich nog een flinke, fraaie wijnkelder. Dit verwacht je niet in een relatief modern winkelcentrum. Hij werd dan ook in 1970 na idee van Dik Wittebol speciaal aangelegd. Er liggen wijnen opgeslagen en er wordt van tijd tot tijd kleine proeverijen gehouden. Twee maal per jaar, in voor- en najaar, worden er daarnaast grote proeverijen gehouden en deze vinden – geheel passend in de Aalsmeerse sferen – plaats in de kas van een hydrocultuur bedrijf.
Wereld van Dranken

Sinds 2013 werkt Wittebol Wijn op inkoopgebied samen met de Wereld van Dranken, een inkoopclub. Ook verzorgt deze club voor de landelijke reclame-uitingen voor zelfstandige slijterijen. Door deze samenwerking kan Wittebol Wijn concurrerend zijn op drankgebied.

 

Adres van Wittebol Wijnen


Ophelialaan 116
1431 HM Aalsmeer

0297-325837
Bekijk de website van Wittebol Wijnen


Bekijk meer in de categorie: Overige