Bijzonderheden De Meerse

* Per HoofddorpPas worden er maximaal 2 toegangskaarten per voorstelling met korting aangeboden.

* In geval van een kinder- of familievoorstelling, maximaal 4 kaartjes per voorstelling.

* Prijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze

AANBIEDINGEN FEBRUARI 2018
 

22 februari 2018 - 20:30 uur Oper Aparty, De Meerse Kleine zaal, 

Pocket Opera

Houdt u van opera en zin in een feestje? Balscènes, mooie jurken en prachtige aria’s?
Pocket Opera maakt het allemaal waar in deze nieuwe voorstelling. Romantische muziek uit opera’s van Mozart, Verdi en Donizetti, maar ook intriges, politiek gekonkel en uiteindelijk zoals het in een beetje opera hoort: een moord… U bent van harte uitgenodigd op deze party!
Pocket Opera bestaat uit sopraan Bauwien van der Meer, bariton Mitchell Sandler, bas Gerard Legeland en pianiste Caecilia Boschman.
Ze staan inmiddels bekend om hun complete aanpak: ontroerend gezongen, prachtige kostuums en veel contact met de zaal. “Het zangplezier spat er vanaf bij Pocket Opera.”

Normaal €21,- Met de HoofddorpPas 25% korting

_______________________________________________________________________________

23 februari De Meerse kleine zaal 20:30 uur

Houston, we have a problem

Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong en Ruud Smulders

Er kan veel in het theater, zo niet álles… maar sciencefiction, daar brandt niemand zich aan. Zeg dat tegen Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong en Ruud Smulders; zij nemen je mee op reis tot ver buiten de dampkring. Laat je in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren, verlies jezelf in zwarte gaten en kom los van je stoel in deze zwaartekrachtloze komedie. 'In space nobody can hear you scream’, maar in het theater klinkt het des te harder.
Deze unieke voorstelling brengt spektakel, verhaal, ontroering en een ongezonde dosis humor in één waanzinnige show.

 • Regie: Silvester Zwaneveld

 Normaal €20,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________

 

24 februari 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Balans in mijn Fado

Daisy Correia

Daisy Correia en haar fado zijn van twee culturen, twee landen en twee talen. In Balans in mijn fado kan ze beide tot uiting brengen.
Daisy geeft de mix van twee talen dan ook een belangrijkere rol dan voorheen. Zo schreef Peter Slager, tekstschrijver van BLØF, speciaal voor haar een prachtige vertaling van een Portugese fado. Daisy brengt ook meer eigen werk ten gehore, waarbij ze laat zien dat ze in de bloei van haar muzikale leven is. En steeds laat ze haar fadohart spreken. Met haar stem, fantastische muzikanten, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy je mee naar een mooie balans tussen twee landen.

Normaal €20,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________

24 februari 2018 Het oude Raadhuis 20:30 uur

All is waiting

Jodymoon

Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met hun voorstelling ‘All is waiting’.
Zangeres Digna Janssen en gitarist/multi-instrumentalist Johan Smeets spelen hun sfeervolle combinatie van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots.

Samen met celliste Marie-José Didderen nemen Johan en Digna hun publiek mee in een unieke sound die alles te maken heeft met persoonlijke verhalen, een warm thuis, vergeelde foto’s en simpele, diepe schoonheid.
Digna en Johan zijn een singer-songwriter duo plus: ze leven en werken samen. Het tweetal schrijft songs die je stuk voor stuk bijblijven. Een sound waarin folk en blues het uitgangspunt zijn, maar niet het uiteindelijke doel. Dat is wat Jodymoon uniek maakt. Digna en Johan weten een mooi evenwicht te vinden tussen diepe emotie en een levendige en energieke performance.

Met een nieuw album in de maak, zal Jodymoon naast bestaand materiaal vast ook al enkele nieuwe nummers laten horen.

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008). De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Wende, Damien Jurado en Tom McRae.
In New York werkten ze meermaals samen met producer Bryce Goggin (Antony & the Johnsons, Yoko Ono etc.). Hun meest recente album ‘All is Waiting’ werd ook in Duitsland uitgebracht, waar de band ondertussen ook regelmatig optreedt.

Normaal €18,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________________________

 

zo 25 februari 2018 Duycker Aanvang 19:45 uur

Deze dag staat er een avond vol progressieve metal op de planning. Gegrom, duisternis, gillende gitaren en brullende stemmen zorgen dat Duycker op haar grondvesten zal trillen.

POEM
Deze band is de perfecte combinatie tussen bands zoals Tool, Opeth en Pain Of Salvation. Deze groep uit Griekenland en Zweden gooit er nog wat extra gegrom en duisternis bij en je hebt het perfecte recept voor deze prog-metal band. Het laatste album “Skein Syndrome” kwam uit in 2016 en kreeg een lading met wereldwijde, positieve reviews. Ze hebben o.a als voorprogramma op tour geweest met Amorphis en Persefone.

Damnations Day
Deze melodische progressieve metal band is de definitie van een melodie en hoe een wereld zanger het voor elkaar krijgt om een extra top laagje te leggen op een al perfect gebakken cake. Voor een makkelijker idee, denk aan een mix tussen Michael Kiske (Helloween) en Edu Falaschi (Angra). In 2017 lanceerde Damnations Day hun tweede albums die goed werd ontvangen. Ze speelde o.a. in het voorprogramma van Accept in 2014.

SUPPORT: White Walls

Normaal €14,00 (voorverkoop) Met de HoofddorpPas 20% korting
Klik hier voor de 20% Kortingcode
_______________________________________________________________________________

 

28 februari 2018 De Meerse Grote zaal 20:30 uur

BAM!

Percossa

In alles zit ritme en Percossa maakt daar voorstellingen van. Voorstellingen die worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Percossa-muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn.
Na grote tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk en de VS gaat de nieuwste show van Percossa in Nederland in première: BAM! 
Een show vol hoogtepunten uit eerder repertoire maar ook met compleet nieuwe nummers. En dit keer voor u een speciale opdracht: neem uw eigen (huis-tuin-en-keuken-) slagwerk mee naar het theater en daag de mannen van Percossa uit.

Percossa is door lezers van de Slagwerkkrant verkozen tot Beste Slagwerkgroep van de Benelux 2017

Normaal €24,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________

AANBIEDINGEN MAART 2018

1 maart 2018 De Meerse Kleinezaal 20:30 uur

Vivaldi Code Rood
Esther Apituley’s Locomotive

Vivaldi is bekend van De Vier Jaargetijden, maar de seizoenen zijn niet meer wat ze waren. Het klimaat is in de war. Zo ook de twee jonge weervrouwen (Annelinde Bruijs en Charlie Chan Dagelet) in deze muzikale voorstelling die, zoals we dat kennen van het journaal, het weer voorspellen in isobaren, hoge en lage drukgebieden. Door de teksten (Ko van den Bosch) van de ene weervrouw sijpelt echter haar mentale geestesgesteldheid en bij de ander, het leed van de wereld dat zij zich aantrekt. Vier topmusici zetten hun mentale zoektocht kracht bij. Een speciale rol is weggelegd voor het jeugdorkest Amsterdam Youth Symphony Orchestra en koor Voci Vivaci.

Vivaldi Code Rood is de tweede in een reeks van theater-concerten rondom de Grote Componisten. De eerste was het succesvolle Bach & Bleekwater.

 • Try-out
 • Maurice Horsthuis (compositie en arrangementen)
 • Een ensemble van Nederlandse top-musici waaronder Esther Apituley - altviool, Jacobien Rozemond - viool, Renee Bekkers - accordeon, Jurjen de Roest - contrabas

Normaal €22,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________
 


2 maart 2018 De Meerse Kleinezaal 20:30 uur

Hotel Victpria

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal

Het hotel is het baken in de zee voor de reizende muzikant. Er zijn tijden in het leven van Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal dat zij uit de koffer leven en van hotel naar hotel trekken. Hoeveel avonden en nachten na concerten eindigen zij niet in de kleedkamer van het theater of in de hotelbar? En daar trekt Carel zijn bandoneón weer uit de koffer en slaat Juan de oude hotelvleugel open. Een muzikantenleven is een gek, mooi leven, dat van een 'loco lindo'!
In Hotel Victoria vertellen Carel en Juan Pablo het publiek aan de hand van verschillende anekdotes over hun reizen/tournees over de hele wereld. Door middel van bestaande en nieuwe, gecomponeerde muziekstukken brengen deze twee muzikanten een programma met prachtige Argentijnse folkloremuziek.

Normaal €21,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________________________


 

wo. 3 maart 2018 De Meerse Grote zaal 14:00 uur

Dummie de Mummie 

Rick Engelkens Producties

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan? Dummie de Mummie is een kinderboekenserie geschreven door Tosca Menten. De boeken werden meermaals bekroond en in de serie zijn al 300.000 boeken verkocht. Na twee succesvolle films nu een splinternieuwe familiemusical!

 • Vanaf 6 jaar
 • Script en regie: Jasper Verheugd
 • Muziek: Peter van de Witte
 • Liedteksten: Allard Blom

Normaal €18,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________

 

 wo. 3 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Bang

Martijn Kardol

De "uitstekende verteller met een grote theatrale trukendoos" (Volkskrant) Martijn Kardol, won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat nog geen cabaretier ooit eerder is gelukt. Het NRC noemde hem “indrukwekkend” en Dagblad van het Noorden “een geweldige winnaar”.

Bang is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Naast cabaretier is Martijn radiomaker bij 3FM en heeft hij een radiocolumn in de ochtendshow van Domien Verschuuren. Ook studeerde hij, zonder specifieke reden, Zweeds en sociologie. 


Normaal €16,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________
 

wo. 3 maart 2018 Het Cultuurgebouw Nieuw Vennep 20:30 uur

Vive Piaf!

Nadja Filtzer

Nadja Filtzer en musici nemen je mee in de achtbaan van Piafs leven en chansons.
Vive Piaf! vertelt het levensverhaal van Edith Piaf, een kronkelig pad van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als Padam Padam, Rien de rien en La Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja: “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Joods-Oekraïense roots.” Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

 • Reprise 
 • Leo Bouwmeester: piano
 • André Vrolijk: accordeon
 • Harm Wijntjes: contrabas
 • Script en regie: Arnost Kraus
   
 • Let op deze voorstelling speelt in Nieuw-Vennep; Harmonieplein 2

Normaal €17,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________

wo. 7 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Inside Out

Conny Janssen Danst

Na een succestour langs volle zalen in 2015, gevolgd door lovende recensies in de pers, enthousiaste reacties van bezoekers én een nominatie voor een Zwaan - de dansvakprijs van Nederland - komt INSIDE OUT terug naar het theater. Choreografe Conny Janssen liet zich voor INSIDE OUT inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Door wat je ervaart als je inzoomt, en dat wat je ziet als je het totale beeld probeert te omvatten. Over de menselijke ervaring achter een structuur, over het kleine detail in het grote geheel.

Naast een groot, avontuurlijk dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door de Rotterdamse singer-songwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta.

 • Remake
 • Dans: Adi Amit, Laura Belgrano, Davide Bellotta, Tu Ngoc Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Nina Plantèfeve-Castryck, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch, e.a.
 • Muziek: iET, Budy Mokoginta, Thierry Castel, Keimpke Zigterman
 • Om 19:30 houdt Nynke van Halsema (dansdocente) een gratis inleiding op deze voorstelling in de Podiumzaal. Deze zal ongeveer een half uur duren. Klik hier om te reserveren.

Normaal €25,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________________________

 

wo. 7 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Mozes


Helmert Woudenberg/Toneelgroep Jan Vos

Na zijn alom geprezen solo’s over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

“Ik ben al niet meer wie ik was, maar ook nog lang niet wie ik worden moet. Ik ben noch de één noch de ander. Hoe verschrikkelijk het ook was, ik blijf neigen naar het oude, en schrik, hoezeer ik er ook naar verlang, voor het nieuwe terug.” (uit MOZES)

MOZES vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

MOZES zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaats vinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan aan een nieuwe omgeving? Hoe vind je rust, als je in plaats van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

MOZES is een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

Normaal €18,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________________________

wo. 7 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Welke Show


Ronald Snijders

Was absurdist Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn programma Welke Show zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij vervreemdt zijn publiek op geheel eigen wijze met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.

 • Reprise
 • Regie: Niels van der Laan
 • Muzikanten: Erik verwey en Bram Knol
   
 • In de pers:
  ''Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer'', aldus de Volkskrant****
 • Genomineerd voor de Poelifinario (Cabaretprijs voor het meest indrukwekkende voorstelling)

Normaal €19,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

 

 

vr. 9 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Plays Atlantic Records

Karsu

Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records! Ze neemt u mee in de wereld van de jazz & blues. Wat velen niet weten is dat oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest van de broeierige tijd van de 'black music'. Ahmet heeft vanaf de oprichting in 1947 talenten naar voren geschoven als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher. Ambassadeurszoon Ahmet was een van de eerste Turken in Amerika. Samen met een ijzersterke band brengt Karsu zijn reis door middel van muziek ten gehore. Van de Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog kennen. Karsu won in 2016 de Jazzism Edison Publieksprijs 2016 en speelde in de meest prestigieuze zalen van de wereld.

Normaal €20,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

vr. 9 maart 2018 Het Oude Raadhuis zaal 20:30 uur

Moedt


Marco Lopes

Moedt gaat over de zoektocht van de man in deze tijd. Zijn we het als man even kwijt? Of stellen we ons een beetje aan? En hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? En kan Marco zich nog meten met de jongere generatie?
Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan er voorlopig weer even tegen aan.
Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. Hij studeerde in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn voorstelling Saudade. In datzelfde jaar won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie. In 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

Normaal €15,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________

za 10 maart 2018 De Meerse kleine zaal 20:30 uur

For one night only


Sven Ratzke

Sven Ratzke is genomineerd voor een prestigieuze Australische Helpmann Award in de categorie ‘Best Cabaret Performer’. Het gebeurt maar zelden dat buitenlandse artiesten worden genomineerd voor deze belangrijke Australische prijzen. Eerder namen onder andere Cate Blanchett, Kylie Minogue en Barry Humphries (Dame Edna) een Helpmann Award in ontvangst.* 

Showvedette, extravagante entertainer, homme fatale en sympathieke diva... Vele titels zijn de Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke al ten deel gevallen. Eén ding is echter zeker: deze wereldster heeft een flinke dosis zelfspot en voelt zich naast al die grote concertzalen van New York tot Sydney en van Berlijn tot Londen ook erg thuis in de kleinere zalen, dichtbij zijn publiek.
In For one night only opent Ratzke zijn prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. Ratzke brengt iedereen in vervoering met zijn eigenzinnige stijl van hilarische verhalen, weergaloze muziek en interactie met het publiek. En zoals altijd gehuld in prachtige couture en begeleid door de virtuoze Christian Pabst aan de vleugel.
Maakt u zich op voor een avond met topentertainer Ratzke: For one night only exclusief voor u!

Normaal €21,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

zo11 maart 2018 Het Oude Raadhuis 14:00 uur

Beethoven, Brahms en Franck


James Oesi & Andrea Vasi

Van oudsher wordt de contrabas niet per se gezien als volwaardig solo instrument. Maar bassist James Oesi, geboren in Engeland, opgegroeid in Zuid-Afrika, gestudeerd in Rusland, woonachtig in Nederland. Rekt de grenzen op.. Samen met zijn vaste duopartner, pianiste Andrea Vasi, brengt hij een recital dat gewijd is aan drie grootse sonates. Oorspronkelijk niet geschreven voor de bas, maar voor cello of viool en piano. Oesi vertolkt deze tijdloze werken op uiterst integere wijze op zijn contrabas, met bravoure en meesterlijke perfectie. Hij vindt in Vasi zijn muzikale evenknie, en door hun volstrekt gelijkwaardige partijen houden zij van de eerste tot de laatste noot een intieme dialoog waar u adembenemend van zult genieten.

 • James Oesi: contrabas
 • Andrea Vasi: piano

Normaal €18,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________

 

Afbeeldingsresultaat voor familieduycken duycker

 

Duycker 11 maart aanvang 15:00

Wat is er nou leuker dan met het hele gezin op zondag te genieten van popmuziek in een echte popzaal?
Op 11 maart is het weer zo ver, dan nemen de kinderen Duycker over. Een programma vol muziek dat voor zowel de kids als voor de ouders een plezier is om naar te luisteren, op te dansen en lekker op mee te zingen. Daarnaast hebben we ook weer verschillende leuke activiteiten bedacht voor jong en oud.

Familieduycken is een feest voor de hele familie! Ouders kunnen hun kinderen in een leuke, veilige en ongedwongen sfeer kennis laten maken met een poppodium en popmuziek. Daarnaast biedt Familieduycken een gezellig dagje uit met het hele gezin waarbij ouders niet verplicht zijn om naar kinderhits te luisteren en bij de ballenbak te zitten. Ze kunnen gezellig wat drinken en tegelijkertijd genieten van een dag met het gezin. Er zijn verschillende muzikale activiteiten voor ouders en kinderen en daarbij treedt er een band op die leuk is voor jong en oud. Kortom een festival waar ouders het net zo leuk hebben als de kinderen!
 
Thema
Deze editie krijgt een toepasselijk thema, namelijk ‘Takkezooi’. Dit thema is terug te vinden in de activiteiten, maar ook in de muziekprogrammering. Geen gouden K3 keeltjes, maar muziek die door sommigen wellicht bestempeld wordt als ‘takkeherrie’.
 
De Kinderband
De Kinderband bestaat uit enthousiaste muzikanten, die op een leuke manier kinderen van muziek wil laten genieten. Een optreden van de Kinderband is voor de kinderen vaak een eerste kennismaking met (live) popmuziek en alles wat daarmee samenhangt. Zo wordt er gezongen, gedanst en kunnen kinderen ervaren hoe het is om mee te spelen in een band. Ze spelen eigen geschreven nummers die ook op CD zijn verschenen!
 
Prijzen
Guppie (0-6 jaar) – Gratis
Snorkels (6-12 jaar) – €7,50
Duikbrillen (12 ) – €12,50
Familieduik (4 pers.) – €25,-


Met de HoofddorpPas 20% korting
Klik hier voor de 20% Kortingcode

_______________________________________________________________

 

di 13 en wo 14 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels e.a.

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan de Full Monty! De musical werd een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel ‘the full monty’ te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant, ontroerend en met swingende songs.

 • Met: Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman, Dennis Willekens, e.v.a.
 • Regie: Paul van Ewijk

Normaal €37,50 Met de HoofddorpPas 25% korting

_______________________________________________________________
 

 

wo 14 maart 2018 Het Oude Raddhuis 20:30 uur

Maximum Overdrive

Brokstukken

Het zeer getalenteerde en prijswinnende gouden comedy duo Brokstukken (Arjan Smit en Chris King Perryman) bestormt de theaters van Nederland met hun actiekomedie Maximum Overdrive. Een absurde en hilarische lachshow die zijn weerga niet kent! De mannen van Brokstukken nemen je mee in hun onontkoombaar grappige wereld: een ondeugende, gecontroleerde chaos van gekke typetjes en fysieke sketches. Ze zappen flitsend snel van de ene naar de andere absurde situatie en transformeren van actiehelden tot real life cartoon karakters. Brokstukken bestaat sinds 2005 en stond o.a. met Heavy Balls op de planken. Met hun unieke stijl zijn ze tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse cabaretwereld. Brokstukken: Bizar grappig. Bizar creatief.

Normaal €18,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________


wo 14 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

De God van de Slachting

Toneelgroep Het Volk

Toneelgroep Het Volk is het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van Nederland en inmiddels een monument binnen het huidige theaterlandschap.
In hun nieuwste De God van de Slachting komen twee echtparen bijeen om een uit de hand gelopen kinderruzie af te handelen. Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek, maar gaandeweg blijken woorden - en vooral woordkeuzes - de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft. Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt dit gegeven in een geloofwaardige chaos. Het laat op komische manier zien hoe de spanningen tussen vier echtelieden leiden tot een onontkoombaar eind waarin nog slechts zielige hoopjes mens resteren.

De God van de Slachting van de Franse schrijfster Yasmina Reza is over de gehele wereld met succes gespeeld en door Roman Polanski verfilmd onder de titel Carnage.

 • Spel: Wigbold Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver.
 • Regie: Joep Kruijver
 • Om 19.30 uur geven Lex Passchier (acteur en scenarioschrijver) en Katja Brenninkmeijer (artistiek leider De Meerse) een inleiding op deze voorstelling. Reserveer hier voor de inleiding. 

Normaal €20,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________

 

do15 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Bambie is Back

Bambie

Bambie is terug en dat werd tijd. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.
Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Drie mimers en drie muzikanten gaan seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.
Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek.

 • Gemaakt en gespeeld door: Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter.
 • Eindregie: Erik Whien

Normaal €21,- Met de HoofddorpPas 25% korting

_______________________________________________________________

 

 

do15 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Klimmen naar kruishoogte

osca Niterink & Anita Janssen

Tosca Niterink (Theo & Thea) leest met haar warme, donkerbruine stem voor uit haar gelijknamige boek, de bestseller Klimmen naar Kruishoogte. De voorstelling is het humoristische verslag van een doldriest wandelavontuur, gelardeerd met hilarische mini-documentaires.
Ondanks aangeboren wandelschuwheid, rugzak-allergie en chronische vrees voor afritsbroeken, maakten Tosca en Anita (‘Annie’ voor intimi) een voettocht van maar liefst 1100 km, dwars door Spanje. Het dappere duo deelt openhartig hun intiemste details over deze even barre als bizarre wandeltocht van Granada naar Santiago de Compostella. Wandelvreugde wordt in rap tempo afgewisseld met mateloze ergenis (vooral aan medepelgrims!), heuse vechtpartijen en verrassende ontmoetingen met schele nonnen en potloodventers. Kortom, Klimmen naar Kruishoogte is een hartverwarmende verhalenavond met voor de pauze koffie en koekjes en daarna een drankje en wat te knabbelen erbij.

Normaal €18,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

vrij 16 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:30 uur

Roem

Victor Reinier en Renée Soutendijk

Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige De Kus, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk. Roem voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?

Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor een handtekening. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.

Normaal €28,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

vrij 16 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Stay for a while

Ella & Her man

Ondanks een schurende relatie of onbegrepen liefde geeft de emotionele balans aan dat we niet zonder kunnen. De pakkende, eigen composities in Stay for a while hebben jazzy en klassieke invloeden.
Ella & Her man is een nieuw singer/songwriters duo, afkomstig uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. Met haar composities voor Big Band Friesland won zij vorig jaar de solistenprijs op de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp. Herman Woltman speelt klassiek gitaar met latin en bossa invloeden. We kennen hem van eerdere samenwerking met Nynke Laverman, Fay Lovski en Izaline Calister en natuurlijk als bandleider van de band Souldada. Samen wonnen ze afgelopen jaar als Ella & Her man de singer/songwriters prijs van Friesland.

Normaal €15,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

za17 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Zweef

Tijn Touber & Dennis Kivit

Een nieuw meditatieconcert waarbij jij jezelf terugvindt in stilte én innerlijke beweging€ naar vrijheid! Je omarmt wat zich aandient. Muziek en meditatie nemen je mee naar grote hoogtes! Vanaf een afstand, zwevend boven al je dagelijkse beslommeringen, lijkt alles ineens niet meer zo belangrijk. Je mag nu de diepe dalen achter je laten, je snapt wat ze je kwamen brengen. Tijn Touber daagt je in zijn begeleide meditaties uit je grenzen op te zoeken en te overstijgen! Dennis Kivit begeleidt je met prachtige gitaarklanken naar de stilte en zingt zijn mooie eigen Nederlandstalige songs. Ga jij deze inspirerende muzikale reis aan en kom je uit je comfortcocon? Transformeer je naar een prachtige vlinder? Durf jij weer te zweven als een kind?!

Normaal €19,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

do 22 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

The Big one

Flip en de Noormannen

Dames en heren! Flip Noorman presenteert u The Big One. Hier in het enige hol in uw stad waar ze op deze curiositeitenkaravaan een licht durfden te zetten. We hebben een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water. Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat.
In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip opnieuw bijgestaan door zijn muzikale kunstenaarscollectief De Noormannen. De avondvullende debuutvoorstelling Make-up leverde Noorman de Wim Sonneveldprijs en een nominatie voor de Annie Schmidtprijs op.
De pers was unaniem lovend: “Nieuw, ruig, smerig, amusant, gevaarlijk…. GA KIJKEN ALS JE DURFT.”

Normaal €17,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

do 22 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Echte Liefde

Le Roux & d’Anjou

Lieneke Le Roux en Mylène d’Anjou, gelauwerd in toneel en cabaret, brengen samen een absurdistische en muzikale theatervoorstelling.
Terwijl de wereld om hen heen in een razendsnel verandert, doen ze er alles aan om dat tempo bij te benen en liggen ze op ramkoers met de Cloud, de jeugd en hun sociale leven.
Op hartverscheurende en humoristische wijze zien we hun verwoede pogingen op zoek naar zingeving en liefde. Met de moed der wanhoop en met tomeloze energie wordt er sans gêne gezongen, gedanst, gevochten, getroost en liefgehad.
Een hilarische avond, schaamteloos geïnspireerd op Absolutely Fabulous. Twee wereldwijven in een gloednieuwe cabaretkomedie, in regie van Marije Gubbels (TG Bloody Mary)!

Normaal €24,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor ruben hoeke duycker

Duycker 23 maart zaal open 20:00 uur Aanvang 20:30 uur

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben succesvolle gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals, en levert naast zijn naast zijn eigen columns
dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist, Gitaar Plus. Hij wordt ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.

Diverse media omschrijven Ruben als een stergitarist van wereldklasse en één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. Met zeer lovende recensies op zak trekt de Ruben Hoeke Band in 2018 weer ten strijde met een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues!

Support act: Mississippi Mud Pie
Mississippi Mud Pie is een blues rock formatie uit onze hoofdstad. De band bestaat uit een vijftal liefhebbers van blues rockmuziek. Ze maken muziek in de traditie van hoe de bedenkers van de blues het bedoelden. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Normaal €8,50 (voorverkoop) Met de HoofddorpPas 20% korting
Klik hier voor de 20% Kortingcode
_______________________________________________________________________________

vr 23 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Celtic World

Omnia

OMNIA brengt al sinds 1996 wereldwijd hun eigen PAGANFOLK muziek ten gehore. Muziek met hart voor de levende natuur, culturele tradities en de rol van de mensheid in deze moderne wereld van politieke en klimaatsveranderingen... Gecomponeerd, gearrangeerd en gespeeld door het multi-getalenteerde artiestenechtpaar SteveSic en Jennifer Evans van der Harten, samen met hun liveband: Daphyd Sens, Rob van Barschot en Joe Hennon.

PAGANFOLK is tijdloze akoestische muziek geïnspireerd op Keltische en vroeg-Europese volkstradities. Songs, ballads en melodieën vol levensvreugde, liefde voor moeder aarde, passie en gevoel, gespeeld op zeer bijzondere handgemaakte traditionele instrumenten (o.a. Celtic Harp, Irish Double-whistles, Etnische Percussie, Piano, Bouzoukis en zelfs meer tonige Didgeridoo).

Deze "Celtic World" tour staat in het teken van de oorsprong van OMNIA's muzikale reis, met de herintrede van de Ierse Joe Hennon (de originele “DADGAD” gitarist van OMNIA) en valt samen met de re-release van OMNIA "Crone of War”, het legendarische PaganFolk album uit 2004.

Een theater optreden van OMNIA is altijd een unieke belevenis, een lust voor zowel het oog als het oor. OMNIA's "Celtic World" is een avond simpelweg genieten van deze groep artiesten die hun eigen(wijze) muzikale weg bewandelen.

 • Met: Steve Sic, Jenny Evans van der Harten & Band

Normaal €22,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________________________

 

 

vr 23 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Woisky vs. Woisky

Orkater/Bijlmer Parktheater

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek. Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland.
Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.
Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn.

 • Spel: Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes
 • Regie: Geert Lageveen
 • Muziek: Gery Mendes, e.a.

Normaal €20,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

 

 

vr 23 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Kom maar op

Rob Scheepers

Rob Scheepers won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza in Toomler, mocht aanschuiven bij DWDD en Jinek en werd een van de steunpilaren van het tv-programma Padoem Patsss. En dat terwijl zijn nieuwjaarsconferences in het zuiden van het land avond na avond uitverkocht raakten én hij met Schroot met veel succes ook boven de grote rivieren debuteerde. Na deze wonderlijke wending realiseert de cabaretier uit Sterksel zich dat het tweede deel van zijn leven is begonnen. Radio, televisie en theaters ver buiten de Brabantse grenzen bespeelt hij inmiddels met veel plezier en succes. In zijn tweede show vertelt Rob aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken. Of Rob daar klaar voor is? Kom maar op!

Normaal €14,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

za 24 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Vreemde Vogels

Enge Buren

Enge Buren is al sinds 1993 bij elkaar en de mannen spelen in de Nederlandse theaters vanaf 2004.
VREEMDE VOGELS! Is de 7e theatershow van het drietal.
Enge Buren brengt muzikaal cabaret en bestaat uit drie multi-instrumentalisten, die prachtig driestemmig zingen, een karrenvracht aan muziekinstrumenten bespelen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan.
Naast humoristische nummers staan er ook aangrijpende en ‘scherpe’ liedjes op hun repertoire.

Kortom, een nieuwe chaotische doch harmonieuze en zuivere explosie van tig liedjes, allemaal verwerkt tot een energieke, muzikale show.
Het publiek wordt meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de (pop)muziek en beleeft samen met Enge Buren hilarische en soms ontroerende momenten..

 • Cast: Michiel Bos, Pyr Tilma, Henk van der Weijden

Normaal €21,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

 

 

za 24 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Dingen die ik dacht

Pieter Jouke

Soms denk je dingen en die blijken dan niet waar te zijn. Of juist wel. En wat wil je eigenlijk? Wil je de pure waarheid of de verdraaide waarheid als die beter bij je past. Dit ultra-actuele thema is één van de hoofdlijnen in Dingen Die Ik Dacht. Om niet gek te worden verdraait Pieter Jouke de waarheid. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. Een bijzondere avond gaat het worden. Geloof me maar. Echt.
Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma's (o.a. Zondag met Lubach). De Volkskrant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen.

Normaal €16,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

za 24 maart 2018 Cultuurgebouw Nieuw Vennep 20:30 uur

Er mag gedanst worden

Thijs van de Meeberg

In zijn debuutvoorstelling belandt Thijs geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: ‘ben ik wel wie ik denk te zijn?’ De winnaar van de jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015 debuteert op indrukwekkende wijze met een unieke en ingenieuze voorstelling.

 • Reprise
 • Regie: Anemoon Langenhoff en Pieter Bouwman

Normaal €16,- Met de HoofddorpPas 25% korting

_______________________________________________________________

 

 

zo 25 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

De Mattheus Passie

Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot & Tango Extremo

In maart 2018 tourt het orkest Tango Extremo met theatermaker en schrijver Jan Rot, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka met een bijzonder programma door het land. Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.
De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

In de voorstelling vertolkt Jan Rot tevens de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria’s ten gehore en Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

Jan Rot is inmiddels al veertig jaar actief als theatermaker en musicus. Op zijn cv inmiddels 21 albums onder eigen naam en 10 met anderen, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. Hij vertaalde musicals als Hair en Tommy, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg een gouden plaat voor zijn hertaling van de Mattheus passie door het Residentie Orkest. In 2016 won hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van dat jaar.

Sharon Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft inmiddels 9 albums op haar naam staan. Eerder heeft zij het voorprogramma van Beyonce verzorgd en is nu voornamelijk actief in het gospel en evangelische circuit. Hiermee staat ze op grote evenementen zoals de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt-dag.

Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot & Tango Extremo

In maart 2018 tourt het orkest Tango Extremo met theatermaker en schrijver Jan Rot, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka met een bijzonder programma door het land. Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.
De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

In de voorstelling vertolkt Jan Rot tevens de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria’s ten gehore en Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

Jan Rot is inmiddels al veertig jaar actief als theatermaker en musicus. Op zijn cv inmiddels 21 albums onder eigen naam en 10 met anderen, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. Hij vertaalde musicals als Hair en Tommy, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg een gouden plaat voor zijn hertaling van de Mattheus passie door het Residentie Orkest. In 2016 won hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van dat jaar.

Sharon Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft inmiddels 9 albums op haar naam staan. Eerder heeft zij het voorprogramma van Beyonce verzorgd en is nu voornamelijk actief in het gospel en evangelische circuit. Hiermee staat ze op grote evenementen zoals de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt-dag.

Normaal €24,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

di 27 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Vele hemels boven de zevende

Henriëtte Tol, Hanne Arendzen e.a

In dit fascinerende en beklemmende familiedrama, naar de roman van Griet Op de Beeck, doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde. Griet Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot… de loutering.

 • Met een topcast: Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood), Peter Bolhuis (Amandla! Mandela) en Anne Lamsvelt (Chez Brood).
 • Regie: Ursul de Geer

Normaal €27,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________
 

 

wo 28 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Finalistentour 2018

VARA Leids Cabaret Festival

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.
Sinds 1978 is het VARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.
Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het VARA Leids Cabaret Festival 2018 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf!

Normaal €19,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

do 29 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Burn-out voor beginners

Arnout Van den Bossche

Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken naar Burn-out voor Beginners van Arnout Van den Bossche. De Vlaamse cabaretier keert terug naar de tijd dat hij als ingenieur werkte in het bedrijfsleven. Met zijn herkenbare grafieken en schema’s staat hij stil bij absurde situaties op het werk die ook voor hem dagelijkse kost waren. Verder geeft hij geniale tips om te doen alsof je de perfecte werknemer bent. Deze voorstelling is het beste medicijn tegen een burn-out!

Normaal €19,50 Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

vrij 30 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Close Harmony

Dekoor

Dekoor Close Harmony staat voor altijd in het collectieve geheugen gegrift als de jonge groep die op Pinkpop 2014 heeft opgetreden met The Rolling Stones. Giel Beelen, DWDD en ook andere media konden er geen genoeg van krijgen. De groep verwierf nationale bekendheid met het winnen van Korenslag in 2007 en werd op het BALK Vocal Light Top-festival verkozen tot de beste grote vocal group van Nederland.
Waar de meeste koren vaak statisch in een rij staan, creëert regisseur Roeland Müller een theatrale setting die iedere song nét dat beetje extra geeft. Dat alles maakt een optreden van Dekoor tot een bruisende en energieke muziektheatershow, waarin de verstilling van emotionele ballades wordt afgewisseld met het zinderend muzikaal geweld van bekende popnummers of de aanstekelijke swing van jazzhits. In 2016 was Dekoor te gast op het wereldberoemde Sziget Festival in Hongarije!

 • Dirigent: Christoph Mac-Carty
 • Bezetting: dertig zangers, drums, piano en bas

Normaal €24,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

 


vrij 30 maart 2018 Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Denkend aan Holland

Renee van Bavel

Een theaterconcert met observaties van Nederland, geschreven vanaf een afstand. Aan de vleugel, begeleidt door drummer Rogier De Nijs, zingt en vertelt Renee van Bavel wat ze al reizende door Nederland ziet. Haar nummers schitteren door toegankelijke teksten gecombineerd met sterke melodieën. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet.
Zaken van het hart en kleine huis-tuin-en-keukenmomenten komen langs, maar ook thema's als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van ‘ver van je bed’ naar dichterbij. Rogier de Nijs vertaalt de intieme sfeer van de songs op de meest denkbare mogelijkheden van zijn drums.

Normaal €16,- Met de HoofddorpPas 20% korting
_______________________________________________________________

vrij 30 maart 2018 De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Zo kan het ook 2.0

Jörgen Raymann

Raymann gaat in reprise maar niet heus. Vandaar de titel: Zo kan het ook 2.0
Hij brengt de geüpdatete versie van zijn succesvolle tour: Zo kan het ook. Raymann heeft Abraham gezien en gooit het roer om. Geen verkleedpartijen en melige liedjes, maar volwassen humor met een boodschap. Hij relativeert zichzelf meer dan ooit tevoren en daagt zijn publiek uit dat ook te doen. Vroeger was het niet beter, maar de toekomst zou wel slechter kunnen zijn.

 • In de pers:
  “Jouw conference stond bol van originele en actuele onderwerpen en de interactie met de gitarist was hilarisch.” – André van Duin
  “Eindelijk eens relaxed lachen om racisme.” – Catherine Keyl
  “Raymann heeft er een pakkende vorm voor gevonden en een titel die de lading compleet dekt: Zo kan het ook.” – Jacques D’Ancona (Dagblad van het Noorden)

Normaal €22,50 Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor persefone duycker

Duycker 30 maart zaal open 20:00 uur aanvang 20:30 uur 

In februari 2017 kwam Persefone met hun nieuwste album.  "Aathma" is de titel van dit album en het is geproduceerd door de Zweed Jens Bogren vanuit de studios van Fascination Street. Dit album lieten ze horen tijdens hun tour waarbij ze op 18 april 2017 in Duycker stonden. Nu doen ze een exclusieve nieuwe tour voor het album en komen ze opnieuw naar Duycker als enige show in Nederland!
Support: DEFECTO

DEFECTO is één van de ruigste progressive metalbands in de metalscene. De talentvolle band uit Kopenhagen is al heel bekend in Denemarken en wordt steeds bekender in Europa, vooral sinds het debuutalbum ‘Excluded’. Voor je het weet neemt DEFECTO de wereld over, maar eerst zetten ze Duycker op haar kop!
Support: ODDLAND

ODDLAND is een Finse powerband die een explosie aan agressieve -maar toch glorieuze- melodieën voor jou in petto heeft. Deze progressive metalband is immens populair in Finland dankzij hun unieke sound. Het tweede album ‘Origin’ krijgt de beste reviews en prog. metalliefhebbers raken niet uitgepraat. Oordeel zelf!

Normaal €17:00 (voorverkoop) Met de HoofddorpPas 20% korting
Klik hier voor de 20% Kortingcode
_______________________________________________________________________________

za 31 maart 2018 De Meerse Grote zaal 20:15 uur

The Reunion


The Five Great Guitars

In 2017 bestaan The Five Great Guitars 15 jaar en dit zal uitbundig gevierd worden! Nog eenmaal zal de originele bezetting van The Five Great Guitars, zoals die in 2002 zo succesvol begon, samenkomen voor een unieke concertreeks in de Nederlandse theaters. Nergens anders is het mogelijk om de top van Nederlandse gitaristen op één avond live te zien spelen.
Een unieke combinatie van Fingerpicking, Flamenco, Afrikaanse High Life, Jazz, Folk, Pop en Funk die garant staat voor een avond topgitaarmuziek. Er zullen songs van de eerste tour worden gespeeld maar er zijn natuurlijk ook nieuwe composities en combinaties te horen. Gitaarmuziek van het allerhoogste niveau!!  

 • Met Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zou Diarra

Normaal €25,- Met de HoofddorpPas 20% korting

_______________________________________________________________________________