Bijzonderheden De Meerse

* Per HoofddorpPas worden er maximaal 2 toegangskaarten per voorstelling
   met korting aangeboden.

* In geval van een kinder- of familievoorstelling, maximaal 4 kaartjes per
   voorstelling.

* Korting kan alleen worden verstrekt bij aankoop van uw toegangskaart(en)
   aan de kassa van het Cultuurgebouw

* Prijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze

_________________________________________________________________________________

Aanbiedingen januari 2019

Wo 9 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Zonder Genade

Elke Vierveijzer

Het leven deelt rake klappen uit. Als je even niet oplet, spuugt het je vol in het gezicht. Elke Vierveijzer, finalist van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015 en in 2014 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, spuugt terug.

Ze debuteert met ‘Zonder Genade’, een programma waarin ze een ongekende combinatie toont van Nederlandse kleinkunst/cabaretteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn.

 • Reprise

Normaal €16,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

 

Za 12 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Don't Shoot The Pianoplayer

De Stokerij

Het is meer dan 20 jaar geleden dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Generaal Mladic de ‘veilige’ enclave Srebrenica binnen lopen. De lichtbewapende Dutchbatters van Overste Karremans kunnen niet veel meer dan toekijken. Vaak is de schuldvraag al gesteld, een antwoord hebben we nooit gekregen.

Yorick Zwart en Rutger Kroon maken een bijzondere voorstelling over dit nationale trauma. Kan met deze tragische feiten een voorstelling gemaakt worden waarin lachen ons misschien wel bevrijdt? Of vergaat het lachen ons en schuurt humor over dit onderwerp alleen maar? Na ‘Montyn’ kruipt Yorick Zwart opnieuw in de huid van een oorlogsveteraan. Dit keer is het Nico, een soldaat die acteur wilde worden. Een Dutchbatter die terug kwam en verguisd werd door het thuisfront. Zwart wordt in deze voorstelling muzikaal ondersteund door zangeres Catalijne Janssen. Vormt zij het koor als in een Griekse tragedie of is zij de droomvoorstelling van Nico in deze nationaal traumatische komedie?

 • De voorstelling van De Stokerij zal elke avond afsluiten met een nagesprek met ervaringsdeskundige Andries Boneschansker (Redder op een reddingboot, ambtenaar bij Justitie. Uitgezonden geweest naar Kosovo):

“Hier werd de vrede gepredikt, daar wisten ze dat nog niet. De spagaat tussen politiek in Nederland en de werkelijkheid in oorlogsgebied maakt dat je nog bewuster bent van het gegeven dat je mensen moet helpen, niet meer, niet minder. Alleen dat leidt tot vrede. “

 • Spel: Yorick Zwart
 • Zang: Catalijne Janssen

Normaal €18,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

Zo 13 januari 14:00 uur Het Oude Raadhuis

Cello & Gitaar

Duo Gross & Lucini

Duo Gross & Lucini raakt met haar afwisselende repertoire, dat zich uitstrekt van Spaans temperament, folklore uit de Balkan, melancholie van de Argentijnse tango tot Braziliaanse berimbeau ritmes, niet alleen haar tien snaren maar ook de ziel van het publiek. In het seizoen 2014/15 was het duo te gast bij diverse festivals in Oostenrijk en Italië. Celliste Katharina Gross en gitarist Luca Lucini studeerden bij gerenommeerde docenten aan de conservatoria van Keulen, Manchester en Cremona. Bovendien zijn zij meervoudig prijswinnaar bij internationale concoursen.

Normaal €18,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Di 15 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Instant Love

Via Berlin & Cello Octet Amsterdam

‘Instant Love’ is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren is ze rechteloos en onbeschermd en rest haar enkel nog de wraak. ‘Instant Love’ laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke. Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet; Lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden. ‘Instant Love’ – een gloednieuwe en actuele tekst van Ko van de Bosch in regie van Ria Marks.

 • Try-out

Normaal €20,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Wo 16 januari 20:30 uur De Meerse grote zaal

De Waarheid

Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck

‘De Waarheid’ is een originele komedie over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Deze nieuwe voorstelling van bejubelde toneelschrijver Florian Zeller laat de dunne lijn tussen bedriegen en bedrogen worden zien. Brengt de waarheid verlichting of niet?

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

 • Try-out
 • Regie: Gijs de Lange
 • Om 19:30 geven Lex Passchier (acteur en scenarioschrijver) en Katja Brenninkmeijer (artistiek leider De Meerse) een gratis inleiding op deze voorstelling. Klik hier om te reserveren.

Normaal €30,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Wo 16 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Dubbelcabaret

Andries Tunru & Beperkt Houdbaar

Twee cabaretvoorstellingen in één. De solovoorstelling ‘Vlees, vis wal en schip’ van Andries Tunru en een unieke improvisatievoorstelling van Beperkt Houdbaar. Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt? De jury van de Koningstheateracademie over Andries: “Zeer sterke verteller, veel fantasie, goeie grappen: “wat komt er de komende jaren een fantastische cabaretier bij op de Nederlandse podia”.

Bij Beperkt Houdbaar improviseren Stefan Hendrikx en Andries Tunru - winnaars van het Amsterdams Studenten Festival 2015 - aan de hand van input uit het publiek een complete comedyfilm. Iedere avond is uniek en het publiek bepaalt waar het verhaal over gaat. Stefan en Andries maken er een spannend, muzikaal en bovenal kneitergrappig verhaal van!

 • Andries Tunru won de Publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.
 • Winnaar van het NK Improvisatietheater 2018
 • Joep Hullegie: piano

Normaal €16,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

Wo 16 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Starry, Starry Night

Leoni Jansen & Govert Schilling

Govert Schilling en Leoni Jansen ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek dat ze de liefde voor de sterren en muziek delen. Wat nou als ze daar samen eens een voorstelling over zouden maken? De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni.

Een theatercollege met muziek waarin fascinerende verhalen over het universum worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel. Om te laten horen hoe muzikanten van over de hele wereld keer op keer geïnspireerd zijn geraakt door de kosmos. Een programma over sterren en planeten, over ruimte en tijd, over oneindig ver weg en heel dichtbij, over geboorte, liefde en dood, over de knal in het heelal en de muziek van onze aarde. Een ding is zeker: de kosmos regeert! Altijd!

 • Erik Rutjes: gitaar
 • Phaedra Kwant: bas

Normaal €22,50 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Wo 18 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Django tribute

BEETS MEETS ROSENBERG

De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze vier musici staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een swingende muziekshow. Vier virtuozen op gitaar, vleugel en contrabas, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen; dat zie je en dat voel je ook. Samen met slaggitarist Martin Limberger en bassist Frans van Geest laten Stochelo Rosenberg en Peter Beets horen hoe enthousiasme en vingervlugheid samen gaan in een aanstekelijke show.

Het treffen van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club moest een vervolg krijgen. Deze pure vrijheid om te spelen én te genieten. Het gebeurt intuïtief en met schijnbaar zoveel gemak. Deze vier wisselen solo's uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een muzikaal spel en steeds met respect voor elkaar. De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn uitgangspunt voor deze tribute.

 • Peter Beets kreeg de Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988)

Normaal €21,50 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

Vr 18 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Het Liefdescollege

Renate Reijnders

Terug de schoolbanken in, maar dan wel met rooie koontjes. Van het lachen vooral. Want professor in de liefde Renate Reijnders happens to be een rasechte comédienne, bovenmeester in de zelfspot.Ze won dan ook het Leids Cabaretfestival een paar jaar geleden. Blijkbaar is ze nog wel méér ergens goed in!

Tijdens dit college regent het veelal hilarische facts en bruikbare tricks bij alle liefdesperikelen van voor tot achter. Dit alles doorspekt met flirttips, nuttige lesjes in eerste indruk, handige hulpjes bij powerhouding en oogcontact. Wondermiddeltjes die je huidige roestige liefdesleven helpen opkrikken; en zelfs oude verloren liefdes weer doen herleven. En het mooiste is, het is niet interactief dus je kunt thuis gewoon oefenen. Geef 'Het Liefdescollege' cadeau aan iemand die wel wat tips in de liefde kan gebruiken!

Naast cabaretiere is Renate vaak te zien in tv-series. (o.a. Gooische Vrouwen) Ook is zij columniste en stemacteur. Afgelopen jaar speelde zij mee in de Gouden Kalf winnende film 'GLUCKAUF' van Remy van Heugten.

Normaal €18,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Zo 20 januari 14:00 uur Het Oude Raadhuis

Loena's Sterren

Eva van den Bosch

Als het bijna donker is en je de sterren kunt zien flonkeren, wandelt Loena door de stille, slaperige stad. Eén voor één steekt ze de lampen aan. Ze ziet de schaduwen van de mensen in hun warme huizen, gezellig en vrolijk ziet dat eruit. Loena verzint er haar eigen verhalen bij. ‘Loena’s sterrennacht’ is een ode aan de fantasie. Een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, een filmcamera en vooral: met prachtige muziek en liedjes. Deze muzikale voorstelling is een vrolijke belevenis voor iedereen vanaf 6 jaar.

 • Vanaf 6 jaar

Normaal €9,50 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

Wo 23 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Hotel Modern

De Grote Oorlog & Arthur Sauer

1914-1918 Vanuit de loopgraven schreven miljoenen soldaten brieven naar hun dierbaren. Miljoenen stierven in het vuur en de modder, miljoenen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog.

In ‘De Grote Oorlog’ maken de spelers de ervaringen van de soldaten voelbaar. Op de speelvloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het westelijk front nagebouwd met potgrond, peterselie en roestige spijkers. Met poppen, spectaculaire special effects en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd indringend verbeeld.

Normaal €23,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Do 24 januari 20:15 uur De Meerse grote zaal

BAM!

Percossa

Percossa, uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van 2017, maakt muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar dit keer ook met alles wat het publiek aan huis-tuin-en-keukenspullen meeneemt. Daag Percossa uit en neem uw tandenborstels, kinderwagens, buisjes, klompen of wat dan ook mee naar de voorstelling en de mannen van Percossa.

 • Reprise
 • Met: Eric Robillard, René Spierings, Janwillem van der Poll en Freek Koopmans
 • Regie: Jos Thie 

Normaal €24,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

 

Do 24 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Happily Ever After

Alink & Plukaard

In 'Happily Ever After' fileert Alink&Plukaard op eigenzinnige en humoristische manier De Romantische Liefde. Of beter gezegd: onze misverstanden over De Romantische Liefde.

Alink&Plukaard zijn opgegroeid met de Romantische Liefde. De Disney-films en Titanic-momenten zijn in ons collectieve geheugen gegrift. We willen De Ware. Hem of Haar. Maar wat gebeurt er als je die gevonden hebt? Wat komt er na die verliefdheid? Wat gebeurt er als De Ware niet De Ware blijkt te zijn, en voor eeuwig toch niet zo lang duurt als gedacht.

'Happily Ever After' gaat over een Grote Liefde, hoe mooi die kan zijn en hoe onverdraaglijk het is als die voorbijgaat. Over hoe doodeng liefhebben is.

Alink&Plukaard laten zich inspireren door beroemde schrijvers, zo bewerkten ze in eerdere voorstellingen al teksten van onder anderen Tsjechov en Edward Albee. Daarnaast verschijnen ze los van elkaar op het toneel. Sander Plukaard was o.a. te zien in Het lijden van de jonge Werther van Toneelschuur Producties, Yara Alink speelde o.a. in Donna Donna van Orkater en werd voor haar rol genomineerd voor een Colombina.

De pers over de voorstelling ‘Who is / We are’:
“Het is onvoorstelbaar hoe treffend de beide jonge spelers Martha en George en de hele tragiek van huwelijkscrisis, drankzucht, de dood van het imaginaire kind plus de diepe liefde tussen hen weten vorm te geven.” - Theaterkrant *****

 • Idee, tekst & spel: Yara Alink & Sander Plukaard
 • Regie: Lidwien Roothaan
 • Tekstbijdragen: Rob de Graaf

Normaal €17,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

 

Do 24 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Lucky

Jeroen van Merwijk

Lucky zegt: “ Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky ”. Lucky zal je krijgen... Lucky zal je leren... Lucky zal je! Lucky is alles wat je hoopt van niet en vreest van wel. Kom dan kijken... als je durft!

De pers over Jeroen van Merwijk:
“Van Merwijks genie gloeit fel in zijn liedjes” – NRC *****
“Fijnzinnig ironische liedjes zonder verbittering” – de Volkskrant *****

Normaal €21,50 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Vr 25 januari 20:15 uur De Meerse grote zaal

Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn...

Owen Schumacher kent u natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. ‘Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Nu komen ze samen in deze gloednieuwe en pijnlijk grappige comedy ‘Laten we eerlijk zijn’.

 • Try-out
 • Regie: Bruun Kuijt

Normaal €25,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________

 

Vr 25 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Goed Jaar

Paul de Munnik

Na zijn alom geprezen solodebuut ‘Nieuw’ komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma ‘Goed Jaar’. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met ‘Nieuw’ is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater.

Wat ligt er achter de volgende hoek? Wat verbergt dat bos daar in de verte? Neem ik genoegen met wie ik werd, of kijk ik wat er nog meer te worden valt? Ben ik nu eindelijk eens de meneer, die men mij steeds vaker noemt? Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden.

Normaal €22,50 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Za 26 januari 20:30 uur Het Oude Raadhuis

Serieus?!

Emiel van der Logt

Winstmaximalisatie, merkbeleving en lifestyle management. ‘Serieus?!’ Stuk voor stuk dingen waar Emiel van der Logt enorme jeuk van krijgt. In zijn tweede avondvullende programma komen zijn onnavolgbare logica en hersenspinsels samen om het te hebben over de dingen die echt belangrijk zijn: liefde, vrijheid en doen waar je zin in hebt. En waar Emiel zin in heeft is keihard lachen! Lachen om de echte relativiteitstheorie, politiek ondergoed, hybride vrouwen, karaktersquads en uiteraard piemelgrappen! Want… nemen we het leven niet veel te ‘Serieus?!’

 • Try-out
 • Winnaar jury- en publieksprijs Comedy Slam
 • Finalist cabaretfestival Cameretten 2014

Normaal €16,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________


Wo 30 januari 20:30 uur De Meerse kleine zaal

Simon & Garfunkel Acoustic

Jop Wijlacker en Dennis Kolen

Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen ‘Sound of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot het gezellig meezingen met ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’.

De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Door de harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstaat er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intieme en intense sfeer. Momenten van bezinning, maar ook vrolijk meezingen! Jop en Dennis brengen ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden dromen…

 • Reprise

Normaal €21,00 Nu met 20% HoofddorpPas korting
_______________________________________________________________________________