Bijzonderheden De Meerse

* Per HoofddorpPas worden er maximaal 2 toegangskaarten per voorstelling met korting aangeboden.

* In geval van een kinder- of familievoorstelling, maximaal 4 kaartjes per voorstelling.

* Prijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze

_______________________________________________________

Aanbiedingen november 2018

Wo 14 nov De Meerse grote zaal 20:15 uur

Flirt with Reality

Another Kind of Blue

Wat is realiteit? En in hoeverre laten wij onze realiteit beïnvloeden door de technologie om ons heen? Choreograaf en maker David Middendorp, internationaal bekend van ‘America’s Got Talent’, gaat op speelse wijze om met realiteit en onderzoekt de manier waarop technologie een steeds grotere rol lijkt te krijgen in de vorming hiervan.

In ‘Flirt with Reality’ zoekt Middendorp de grenzen op tussen fantasie en realiteit, voortgestuwd door technologie en dans. Laat u meenemen op een reis ongehinderd door tijd en zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door hun eigen gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

"Live dans en synchroon geprojecteerde videoanimaties smelten samen tot onmogelijke visuele realiteiten.’’ - NRC

Normaal 25,00 nu met 20% HoofddorpPas korting


Wo 14 nov De Meerse kleine zaal 20:30 uur

MOEDER MAG NIET DOOD

Minou & Jopie Bosua

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten.

Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter? “Nooit opgeven Minoutje, al beginnen de ratten te knagen aan je teennagels, dan heb je altijd nog je fris gemoed.” Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde. Een ontroerende en optimistische voorstelling met de mogelijkheid uit te monden in een levensverlengende dansavond voor iedereen. DJ aanwezig.

 • ‘Moeder mag niet dood’ werd ontwikkeld ism met filmmaker Maasja Ooms (van o.a. ‘Alicia’, winnaar jury prijs IDFA 2017)

Normaal 19,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Do 15 nov De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Bruers haalt uit

Karin Bruers en Nol Havens

Reprise Karin is weer terug met een solovoorstelling in het theater, na ja…solo, met Nol Havens samen. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin.

Ze haalt in haar nieuwe voorstelling uit naar christelijke wethouders die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig en naar echtparen die hun kinderen slachtofferen in vechtscheidingen. Ze schiet met haar katapult alfamannetjes van de apenrots. En verder moet alles wat die dag voor haar voeten heeft gelopen, eraan geloven. Maar wie uithaalt, kan een haal terug verwachten. En die krijgt ze ook. Of het iets uithaalt weet ze niet, maar voor nu is ze het kwijt. En u heeft er om kunnen lachen. Of u bent er nu ook mee opgezadeld.

De pers over 'Bruers haalt uit':
“Tussen de [verrassende] grapjes door vertelt ze een serieuzer verhaal. Als tegenwicht voor haar chaotische activisme heeft Bruers de hulp ingeschakeld van Nol Havens, bekend van VOF de Kunst...ontzettend charmant met zijn tweeën. Bruers laat in Tilburg zien wat ze in huis heeft, en dat schept vertrouwen.” – Theaterkrant****

Normaal 19,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Vr 16 nov Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Funda stelt zich aan

Funda Müjde

Turks-Syrisch-Nederlands-Zaans-Europees-Wereldburger? Als er één is die zich aanstelt is Funda het wel. Waarom? Tijdens haar revalidatie na een auto-ongeluk gaf dokter Kuttekop het antwoord: "Je bent een theatrale persoonlijkheid". Natuurlijk! Funda is een vrouw. Vrouwen stellen zich aan. Migrantenkind? Stellen zich aan. Moslima? Stellen zich aan! En die klagende mensen in een rolstoel ook! In ‘Funda stelt zich aan’ ontmaskert Funda zichzelf als theatrale persoonlijkheid zonder grenzen. Aan u om te bepalen of zij zich echt aanstelt!

Funda Müjde werd bekend als cabaretière, columniste en actrice in series als ‘Zeg ‘ns Aaaa’, ‘Medisch Centrum West’ en ‘Vrouwenvleugel’. In 2016/2017 toerde zij met ‘Funda Draait Door’ langs de theaters.

 • Try-out

Normaal 16,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Za 17 nov Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Liefde, dood & zwaartekracht

Peter van Rooijen & band

Na twee avondvullende cabaretsolo's komt Peter van Rooijen met zijn eerste liedjesprogramma. En dat is goed nieuws. De Volkskrant rekent Peter tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie. ‘Liefde, dood & zwaartekracht’ is gebaseerd op zijn gelijknamige nieuwe CD. Met Nederlandstalige teksten, recht voor z’n raap en toch poëtisch, bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school; bijgestaan door een band. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. In zijn muziek kiest hij voor verschillende stijlen, van Spinvis tot Springsteen, maar hij maakt er altijd iets eigens van.

 • Eindregie: Dick Hauser
 • Muzikanten: o.a. Anne Punt, Joost Wesseling, Frank van Kasteren

De pers over Peter van Rooijen:
“...welluidende liedjes met originele wendingen (…)” - NRC

Normaal 17,00 nu met 20% HoofddorpPas korting


Zo 18 nov Het Oude Raadhuis 14:00 uur

Ik kom je opeten

Theatergroep Heldhaftig

Ver in de ruimte vliegt een enorm monster in zijn ruimteschip van planeet naar planeet. Hij eet niet alleen de bewoners op; nee hij verorbert ook planeten! (Behalve de uiteindes, die zijn te koud en het midden ook niet want dat is te heet.) Dan ziet hij een mooie blauwe planeet: de aarde. En op die planeet woont Bennie. Het water loopt het monster in de mond. Hij stuurt zijn ruimteschip richting aarde en brult: "IK KOM JE OPETEN!!!" Maar klopt dat allemaal wel? Moeten we bang zijn? En wie verspreidt deze informatie? Niets is wat het lijkt in deze griezelig grappig voorstelling. Gespeeld in een fantastisch decor met ingenieuze vondsten waarin het hele heelal lijkt te passen en het mogelijk is om met het monster mee te vliegen, ontworpen door Siem van Leeuwen (Zilveren Krekel voor 'Knuffelbos').

 • 4

Normaal 9,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Wo 21 nov Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Troosten

Jochen Otten

troos·ten (troostte, heeft getroost)
1 Iets doen of zeggen waardoor iemands verdriet wat minder wordt. = opbeuren

Jochen is lid van het toonaangevende stand-up collectief Comedytrain. Hij schreef voor programma’s als ‘Dit was het Nieuws’ en ‘Spijkers met Koppen’ en is steeds vaker als acteur te zien in films en series (‘Belladonna’s’, ‘Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg’, ‘Mees Kees’, ‘Fenix’, ‘Papadagen’ en ‘Zwaarverliefd’).

 • Reprise

De pers over Jochen Otten:
“IJzersterke stand-up over keiharde emotie.” – Theaterkrant
“Jochen Otten toont zich in Troosten feller en assertiever dan ooit. Een doordacht en doortimmerd programma.” – Het Parool

Normaal 16,00 nu met 20% HoofddorpPas korting


Vr 23 nov De Meerse kleine zaal 20:30 uur

Wat nou oud?

Bruun en Jan

Een nieuw tragikomisch toneelstuk over ouder worden in een snelle maatschappij Bruun Kuijt en Jan Elbertse naderen de grens van ‘oud’. Van versleten, saai, lelijk, zwak en uitgerangeerd zijn. Althans, zo wordt er tegen ouderdom in onze maatschappij aangekeken.

De acteurs hebben de schrijver Wannie de Wijn gevraagd dat gegeven op een komische ontroerende wijze uit te werken. Ze spelen twee gepensioneerde acteurs, tevens liefdespartners, die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. Weten zij zich staande te houden?

 • Try-out

Normaal 18,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Za 24 nov Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Onze vriendschap dat ben ik

Toine Rongen en Cesar Moerman

Een marketeer die staat te popelen om in de voetsporen van Benito Mussolini te treden en een dichter die soms geen woorden meer heeft. Toine en Cesar waren ooit de beste vrienden maar na 34 jaar zijn ze volledig uit elkaar gegroeid. Maar dan ook VOLLEDIG. Met alle gevolgen van dien. Dat is vaak grappig, soms gênant en ook wel een beetje gek.

‘Onze vriendschap dat ben ik’ is een cabareteske voorstelling over het herkenbare faillissement van een oude vriendschap. Ontnuchterend, maar vooral ook komisch, hilarisch en intelligent. Tussen de knallende dialogen en idiote situaties door is er de verpletterende schoonheid van de poëzie, die hoop en humor brengt. -

De pers over Toine Rongen en Cesar Moerman:
“Een zweem melancholie met hier en daar onvervalste harde, Rotterdamse humor.” - Maandblad ZIN

Normaal 17,00 nu met 20% HoofddorpPas korting


Za 24 nov De Meerse kleine zaal 20:30 uur

Kuikens van beton

Zoutmus

Na drie jaar succes op De Parade komt Zoutmus naar de theaterzalen. ‘Kuikens van beton’ is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène waarbij iemand een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis. Zoutmus leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? Het enthousiasme, de branie en de energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen.

 • Tekst en spel: Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Jules Timmers, Mees van Warmerdam, Thijs Felperlaan
 • Eindregie: Titus Tiel Groenestege

De pers over ‘HALF KRAB/HALF WINEGUM’:
"...geraffineerd theater: eigenzinnig, strak gemonteerd en gespeeld en met flarden keiharde rockmuziek die buitengewoon lekker in het gehoor liggen." – de Volkskrant ****

"De vlot wisselende sketches worden zo strak uitgevoerd dat je, zodra je een beetje van de schrik bent bekomen, niet meer anders wilt dan grinnikend blíjven kijken." Theaterkrant ****

"Misschien wel een van de grootste verrassingen van de Parade." - Cultuurpodium.nl

Normaal 19,50 nu met 20% HoofddorpPas korting


Wo 28 nov De Meerse grote zaal 20:15 uur

Genoeg nu over jou!

Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman

‘Genoeg nu over jou!’ is een heerlijke, bitterzoete komedie, waarmee actrice Ingeborg Elzevier (82) haar zestigjarig toneeljubileum viert. En natuurlijk doet ze dat in goed gezelschap. Annick Boer schitterde afgelopen seizoen met haar komisch talent in de thrillerkomedie ‘Aquarium’, en ook de immer innemende en indrukwekkende Peter Tuinman staat op het podium. De voorstelling werd speciaal voor het drietal geschreven door Magne van den Berg, een van de grootste toneelschrijftalenten van het moment.

Als de dochter des huizes haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw. Maar was de relatie tussen schoonmoeder en -zoon wel zo hecht? En hoe staat de (schoon)vader in dit verhaal?

 • Try-out
 • Tekst: Magne van den Berg (o.a. ‘De Wending’, ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’, ‘Liefdesverklaring’
 • Regie: Hanneke Braam ('Twee Vrouwen', 'Roem')

Normaal 28,00 nu met 20% HoofddorpPas korting



Do 29 nov Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Šimek ontmoet

Martin Šimek

Martin Šimek werd bekend als tennistrainer, onder meer van Michiel Schapers. Midden jaren '90 brak hij door als interviewer bij verschillende radio- en tv-programma’s van de RVU, waaronder ‘Šimek ontmoet’.
Jarenlang heeft hij talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het leverde prachtige radio op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.

In de nieuwe reeks interviews ‘Šimek ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Šimek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

Normaal 18,00 nu met 20% HoofddorpPas korting


Vr 30 nov De Meerse grote zaal 20:15 uur

Het Beste Van

Van Dik Hout

Al meer dan twintig jaar staat Van Dik Hout aan de top van de Nederlandse muziekindustrie met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden zij met de hitsingle ‘Stil in mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Vele albums en prijzen later blijkt Van Dik Hout nog altijd onverminderd populair met hun stevige, Nederlandstalige rocksongs.

Na een succesvolle theatertour in 2016-2017 is Van Dik Hout terug. Met ‘Het Beste Van’ brengen zij o.a. de grootste hits; ‘Alles of Niets’, ‘Stil in mij’ en ‘Zij maakt het verschil’ (Poema’s) terug naar de Nederlandse theaters. Met een beleving zoals alleen Van Dik Hout dat kan!

 • Muzikanten: Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (bas), Dave Rensmaag (gitaar), Sandro Assorgia (gitaar) en Patrick van Herrikhuyzen (toetsen)

Normaal 25,00 nu met 20% HoofddorpPas korting