* Per HoofddorpPas worden er maximaal 2 toegangskaarten per voorstelling

   met korting aangeboden.

* In geval van een kinder- of familievoorstelling, maximaal 4 kaartjes per
   voorstelling.

* Korting kan alleen worden verstrekt bij aankoop van uw toegangskaart(en)
   aan de kassa van het Cultuurgebouw

* Prijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze

_______________________________________________________________________________

DECEMBER 2019

Laura Besch

Deltaboy

Vr. 6 december Het Oude Raadhuis 20:30 uur

JB Meijers

Het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. JB is op tour en ontmoet een bekende bluesmuzikant. Ze zijn geboekt op dezelfde studiosessie in een studio waar Howlin’ Wolf, Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en vele anderen hun eerste schreden op hun muzikale pad zetten. “How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?”, vraagt de artiest aan JB. “Ik speel gewoon wat in me opkomt”, antwoordt hij nonchalant, maar dat antwoord is niet genoeg. Niet voor JB, niet voor de bluesmuzikant. “Where exactly are you from?”, vraagt de bluesmuzikant na een tijdje aan JB. “Nou, dat is een beetje ingewikkeld” antwoordt hij, “Ik kom uit het zuiden van Nederland; de Zeeuwse eilanden.” “That explains everything”, zegt de bluesmuzikant. “You’re a Deltaboy, just like us!”

Normaal €19,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Theaterlezing

Zaterdag 7 december De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Maarten van Rossem

Een avond lachen en leren met de bekendste historicus van Nederland.

Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp.
Maarten van Rossem is onder andere bekend als vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, als auteur van onder andere ‘Wat is geluk?’ en hij heeft zijn eigen magazine genaamd 'Maarten!’. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows.

Normaal €26,50 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Concertvertelling

Za. 7 december Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Thijs van Leer en Menno Gootjes

Thijs van Leer komt uit een gezin waar cultuur en vooral muziek centraal stond. Hij begon met piano, later dwarsfluit; eerst louter klassiek, later moderne jazz en pas veel later popmuziek. Hij speelde een jaar bij Ramses Shaffy, waarna Trio Thijs van Leer werd opgericht; later herdoopt tot Focus. De eerste hit was ‘House of the King’ en de tweede werd een wereldsucces: ‘Hocus Pocus’. Met arrangeur Rogier van Otterloo nam hij ‘Introspection’ op, dat onmiddellijk de bestverkochte langspeelplaat aller tijden in Nederland werd.
Menno Gootjes is o.a. gitarist geweest van The Lau, Judith (hits 'You' en 'Sorry' -2001), Lifesigns (UK), Threnody, alsmede sessiegitarist voor diverse TV -en theaterproducties. Hij werd verkozen tot nr. 7 en 8 in de categorieën beste rockgitarist en beste gitarist van de Benelux door vakblad De Gitarist.

Normaal €17,50 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Wakker

Wo. 11 december Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Edson da Graça

Was Edson écht klaar om vader te worden? Had hij niet beter zijn school af kunnen maken? Had hij wel de juiste vrienden?
In zijn debuutvoorstelling ‘Wakker’ vraagt Edson da Graça zich hardop af of hij de juiste keuzes heeft gemaakt in zijn leven. Zijn veelbewogen leven zorgt voor een veelzijdige kijk op de wereld en dat deelt hij graag met je.
Edson schudt je hoe dan ook wakker met zijn hilarische, soms pijnlijk grappige levensverhalen. Hij is eerlijk, puur en confronteert zichzelf met zijn keuzes. De grote vraag is: is Edson eindelijk wakker en kiest hij voor zichzelf?

Normaal €18,25 Met de HoofddorpPas 20% Korting


De Oerclub

Do. 12 december De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Golden Palace

Het goede nieuws is dat vrouwen steeds meer terrein veroveren op gebieden die van oudsher aan mannen toebehoren. Het slechte nieuws is dat mannen daardoor hun identiteit kwijtraken. In ‘De Oerclub’ ondernemen vier mannen een onverwachte tegenactie: ze claimen de zwangerschap. Onder het motto ‘dat kunnen wij ook - maar dan beter’ beginnen ze aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst. ‘De Oerclub’ is een theatrale rollercoaster over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

  •  Regie: Ingrid Kuijpers
  • Spel: David Eeles, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Sebastián Mrkvicka en Kajetan Uranitsch

De pers over Golden Palace:
“Golden Palace fileert menselijk gedrag op vlijmscherpe wijze, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog.” – de Volkskrant

Normaal €19,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


CRAZY!

Vr. 13 december De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Top 2000 Live

Twintig jaar na de eerste uitzending op Radio 2, zorgt de Top 2000 Live Band opnieuw voor een te gek muzikaal feest in het theater. Een nieuwe setlijst, die uit zijn voegen barst van herkenbare songs, laat je het ultieme Top 2000 gevoel live beleven.
Opnieuw is een heerlijke selectie gemaakt uit de grootste rock–, pop-, soul- en nederbeathits, waarbij geen enkel nummer deze inmiddels befaamde Top 2000 Live Band te gek is. Kijk er niet raar van op als tijdens dit concert kippenvel wordt afgewisseld met spontaan meezingen én niet stil kunnen blijven zitten. Let’s go ‘CRAZY!’ 

  • Met o.a. Tjindjara Metschendorp, William Kersten en Bas de Groot
  • Regie: Winfred van Buren

Normaal €29,00 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Monopoly

Vr. 13 december De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Nabil

“En weer een toptalent uit Brabant”. Zo luidt de titel van de lovende recensie die Nabil ontving voor zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Monopoly’.

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Deze Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt het publiek over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder. In zijn eigen Monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden. Pak je kans; je kan tenslotte je geld maar één keer uitgeven. Met een beetje geluk is het nog vrij parkeren ook!

  • Reprise

“Het is anderhalf uur trillen van genot. ‘Monopoly’ is een ongelooflijk rijk programma.” - Theaterkrant

Normaal €19,50 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Elins huiskabouter

Za. 14 december Het Oude Raadhuis 14:00 uur

Poppentheater Jacobus Wieman

Elin is het liefste mensenkind volgens Tjovik Torgusson, bijgenaamd Kleintje. Kleintje is een van de jongste huiskabouters. Heel veel huizen in Zweden hebben hun eigen huiskabouter. Een paar keer per jaar vieren de huiskabouters feest met elkaar. Dan vertellen ze elkaar verhalen in plaats van dat ze het mensenhuis opruimen en de dieren verzorgen. Op zo’n avond luistert Kleintje naar zijn opa die vertelt over de trollen die op deze feestavond in hun grot de gestolen schatten tellen. Kleintje wil zelf gaan kijken. Zo ver is die grot niet. Misschien kan hij voor Elin een ketting vinden... Is dat wel een goed idee? Want trollen zijn misschien wel dom, ze zijn ook heel gevaarlijk.
Een spannend verhaal in de poppenkast! Gespeeld met hand- en stokpoppen en halfmarionetten. Koos Wieman liet zich voor zijn poppenspel inspireren door de schitterende illustraties van de Zweedse sprookjestekenaar John Bauer (1882 – 1918).

  • Vanaf 4 jaar

Normaal €9,50 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Good Hope

Za. 14 december De Meerse Grote zaal 20:30 uur

South African Roadtrip

Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig video-decor.
Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood, verdriet en hoop: we maken het allemaal mee. Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn. Dompel je onder in een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis. Hartverwarmend!

Normaal €32,00 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Kerstrecital

Zo. 15 december Het Oude Raadhuis 14:00 uur

Regina Albrink

Het traditionele kerstrecital van Regina Albrink, deze keer met een evocatie van de natuur door Beethoven, wonderbaarlijke muziek van Chopin en een paar grootvorsten van het repertoire, waaronder de beroemdste prelude van Rachmaninoff.

Beethoven en Chopin
Tweemaal schreef Beethoven iets dat de 'Pastorale' ging heten, en daar hoort de sonate opus 28 bij. Met alle gebruikelijke Beethoveniaanse precisie bloeit hier inderdaad een wel héél tedere melodie in het eerste deel op, en horen we verbazende echo's van woud en dans in het laatste. Regina Albrink vervolgt met walsen van Chopin; één daarvan klinkt ook in het ballet Les Sylphides. Chopins meesterlijke Vierde Ballade ontpopt zich van een vredig begin tot een alles wegblazende razernij en wekt daarmee de diepste ontroering.

Debussy, Gershwin en Rachmaninoff
Muziek kan heel bekend zijn en toch heel mooi! Luister naar 'Clair de lune', 'Frühlingsrauschen' of 'Le cygne', en ontdek: prachtig! Niet voor niets werd Rachmaninoff na zijn concerten steeds gevraagd om nog een keer de prelude in cis te spelen. Bijna even populair is zijn prelude in g, Alla marcia. Een wonder, niet alleen door het onweerstaanbare beginmotief, maar bovendien door een trio waarvan de tegenstemmen een heel andere wereld oproepen.

Sinds 1991 geeft Regina Albrink op 2e kerstdag een kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Regina behaalde haar solistendiploma in Amsterdam en studeerde aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest. Regina Albrink werd in Italië geroemd om haar "zeldzaam briljante spel met buitengewone zeggingskracht en technisch meesterschap van absoluut topniveau". Een Duitse recensent schreef over haar: "Ook Chopin zou het prachtig gevonden hebben."

Normaal €18,25 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Sleeping Beauty

Zo. 15 december De Meerse Grote zaal 15:00 uur

Nationale Ballet van Odessa

Met 'Sleeping Beauty' (Doornroosje) brengt het Nationale Ballet van Odessa een klassiek-romantisch ballet dat een uitdaging is geweest voor alle grote choreografen. Vriend en vijand zijn het erover eens: de mooiste versie is toch wel het verhalende en sprankelende ballet uit 1890 van de legendarische Marius Petipa. Voeg dit bij de sterke muziek van Tsjaikovski en een meeslepende theateravond is gegarandeerd.
Prinses Aurora, bij ons bekend als Doornroosje, prikt zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnewiel als gevolg van de vloek van een boze fee. Ze zal honderd jaar slapen, om gewekt te worden door de kus van een prins. Een lust voor oog en oor en een must-see voor elke balletliefhebber.

Normaal €38,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


De Ervaring: Bovengrens II

Wo. 18 december De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Lebbis

42. Dat is, volgens The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, het antwoord op de zin van het leven. Volgens mij is het 'iets meemaken'. Dat er iets gebeurt. En dan maar kijken hoe je erop reageert. En het toppunt van iets meemaken is 'een ervaring'. Dat je iets meemaakt en dat je het een paar jaar later nog weet. Eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal wat je leest. Ervaringen zijn scheerlijnen van je geest. Mooi gezegd hè!
In 'De Bovengrens deel 1' heb ik gekeken waar we te ver gaan. In 'De Ervaring' ga ik kijken hoe we weer iets kunnen ervaren. Hoe we de scheerlijnen weer op spanning brengen. Tot snel!

Normaal €21,25 Met de HoofddorpPas 20% Korting


KIEM

Do. 19 december De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Conny Janssen Danst

Na ‘HOME’ (2017) en ‘BROOS’ (2019) is ‘KIEM’ het nieuwste werk van Conny Janssen met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.

De voorstelling ‘KIEM’ gaat over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen. Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

  • Op 4 oktober kreeg Conny Janssen de Gouden Zwaan uitgereikt voor haar gehele oeuvre. Deze Oscar voor de Nederlandse dans kreeg zij vanwege haar grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

Normaal €23,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


De Eerste

Vr. 20 december De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Daan Boom

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij ‘te veel’ wilde.
Inmiddels heeft Daan al een hoop gedaan: met zijn jeugdvrienden maakte hij het inmiddels klassieke televisieprogramma Streetlab en nu staat hij met zijn allereerste one-man-show in het theater.
En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit het programma Streetlab kennen), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

Normaal €19,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Lucht

Za. 21 december Het Oude Raadhuis 20:30 uur

Elke Vierveijzer

 Elke Vierveijzer. U kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of misschien kent u haar wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd.
Na ‘Om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor ‘Lucht’. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dichtgegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘Lucht’ via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

  • Try-out

Normaal €16,50 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Generations

Za. 21 december De Meerse Kleine zaal 20:30 uur

Janke Dekker en Amy Egbers

Een wervelend theaterconcert, met de mooiste musical en opera klassiekers. Een avond lang genieten van muziek die ons al generaties lang betovert, gezongen door twee bijzondere zangeressen.

Janke Dekker kan terugkijken op een lange carrière in de musicalwereld. Haar dochter Amy Egbers is net afgestudeerd aan het Fontys conservatorium in klassieke zang en muziektheater. Want het bloed kruipt wel... maar toch altijd net een beetje anders dan voorzien. In dit concert jagen ze elkaar met liefde de kast op en leren ze elkaar over hun zo uiteenlopende muziekvoorkeuren. Al zingend vinden ze de harmonie weer terug en weten ze de generatiekloof te overbruggen. Want mooie muziek is mooie muziek, welk label je er ook op plakt.

Normaal €24,75 Met de HoofddorpPas 20% Korting


Winter in Wien - Weihnachtskonzert

Zo. 22 december De Meerse Grote zaal 20:15 uur

Nationale Operette

Sprankelende operettemuziek, gouden stemmen, zwierige walsen… De Nationale Operette brengt ons in kerstsferen met ‘Winter in Wien - Weihnachtskonzert’; een aaneenschakeling van de mooiste operettemelodieën en -aria’s en zodoende echt een feest der herkenning. Het orkest van De Nationale Operette, waarvoor musici zijn geselecteerd uit orkesten over de hele wereld, wordt enthousiast geleid door maestro Jeroen Weierink.
De zang wordt vertolkt door topsolisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Bijzonder is dat zij ooit samenwerkten als hoofdrolspelers bij de voormalige Hoofdstad Operette en nu, na jaren, weer met elkaar optreden! De dansers van De Nationale Operette zorgen in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje!

Normaal €35,00 Met de HoofddorpPas 20% Korting