* Per HoofddorpPas worden er maximaal 2 toegangskaarten per voorstelling

   met korting aangeboden.

* In geval van een kinder- of familievoorstelling, maximaal 4 kaartjes per
   voorstelling.

* Korting kan alleen worden verstrekt bij aankoop van uw toegangskaart(en)
   aan de kassa van het Cultuurgebouw

* Prijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze

_______________________________________________________________________________

OKTOBER 2019

 

Alles is er, De Meerse Kleine zaal, Do. 17 okt. 20:30 uur

Louise Korthals

“Wat een kracht, wat een oer (...) mooi uitgebalanceerd dramatisch programma dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.’’, schreef De Telegraaf over ‘Alles is er’ en bekroonde de voorstelling met maar liefst vijf sterren! De Volkskrant**** was vol “...bewondering aan het einde van de kolkende rit” en Het Parool concludeerde “Alles is er is de beste en meest gedurfde voorstelling die Korthals tot nu toe maakte (...) een performance om je vingers bij af te likken.” In ‘Alles is er’ gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Toch?

 • Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement
 • Neerlands Hoop 2013 voor ‘Vlieguur’
 • Tekst: Louise Korthals
 • Muziek: Erik Verwey en Mark van Bruggen

Normaal €22,00 NU met 20% HoofddorpPas korting


DingDong – Een vreselijk geluk
De Meerse Kleine zaal, Vr. 18 okt. 20:30 uur

Stichting Stroet Feikes Huis Duda Paiva Company

'DingDong' is een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één.

Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’.
Wanneer Helga vragen begint te stellen - aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter - verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie.

Demonen - surrealistische poppen - duiken op tussen Helga en Peter en tonen de echtelieden van hun meest rancuneuze, gefrustreerde en rauwe kant. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.

In 'DingDong' vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit.

 • Spel: Harriët Stroet & Ko van den Bosch
 • Makers: Harriët Stroet, Ko van den Bosch, Rik van den Bos en Duda Paiva
 • Regie: Jef Vangestel
 • Dramaturgie: Pol Eggermont

Normaal €19,50 NU met 20% HoofddorpPas korting


Weet Je Nog Wel 2: Een koffer vol met liedjes,
De Meerse Kleine zaal, Za. 19 okt. 20:30 uur

Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos

Na de succesvolle theatertour ‘Weet je nog wel’ in seizoen 2017/2018 zijn Ruud Bos, Tony Neef en Maaike Widdershoven nu te zien in deel 2. Met liedjes uit het Nederlands cultureel erfgoed, die nooit vergeten mogen worden. En voordat iedereen denkt: oubollig? Truttig? Nee, dat is het niet. En dat gaat het ook nooit worden als je de teksten en melodieën gewoon hun werk laat doen.
Tony, Maaike en Ruud totaal zijn totaal zichzelf in een knus programma. Ze ontroeren, ze laten schateren, ze laten verstillen, ze zetten aan het denken, ze verbazen.
Deze keer met parels van onder andere Frans Halsema, Robert Long, Gerard Cox, Adèle Bloemendaal, Wieteke van Dort, Toon Hermans, Paul de Leeuw en Benny Nijman. Natuurlijk ontbreekt onze gelauwerde maestro Ruud Bos zélf ook niet. Wist u dat hij dit seizoen 60 (!) jaar in het vak zit?

Normaal €24,75 NU met 20% HoofddorpPas korting


Rachtime, Het Oude Raadhuis, Zo. 20 okt. 14:00 uur

Beth & Flo

Met onstuitbaar enthousiasme en aanstekelijk jeugdige charme, gedreven en virtuoos maken Beth & Flo een klassiek concert verrassend en een tikkie theatraal.

In hun voorstelling ‘Rachtime’ zoeken Beth & Flo de verbinding op met hun publiek. Want wie zijn dat eigenlijk, die vrolijke meisjes die zo eensgezind vierhandig kunnen spelen, maar die ook niet schuwen hun klauwen in het klavier te zetten...?
Maak kennis met Beth & Flo en met de muziek die ze meebrengen: het energieke stuk ‘The Aftermath’ van de jonge Nederlandse componist Ruben Naeff, werken van Rachmaninov, Gershwin en Saint-Saëns, en het beroemde symfonische gedicht ‘De Moldau’ van Smetana in diens eigen bewerking voor piàno quatremains.
Een klassiek concert doortrokken van de missie van Beth & Flo: ieders hart te openen voor klassieke muziek.

Normaal €18,25 NU met 20% HoofddorpPas korting


It’s Magic, De Meerse Grote zaal, Zo. 20 okt. 15:00 uur

Magic Unlimited

Start de herfstvakantie op magische wijze en geniet met je hele familie van de illusieshow 'Magic Unlimited'!
Tijdens deze spectaculaire theatershow nemen de drie illusionisten Oscar, Renzo & Mara Kazàn je mee naar een wereld vol fantasie en dromen. Razendsnelle illusies en wonderlijke acts wisselen in hoog tempo af met andere grootse visuele effecten. Kortom, deze feel-good illusieshow is een unieke belevenis die je niet wilt missen!

Normaal €19,00 NU met 20% HoofddorpPas kortingPlay's Graceland, Paul Simon's Meesterwerk,
De Meerse Grote zaal, Wo. 23 okt. 20:15 uur

Sioen

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album ‘Graceland’, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound neerzette. Die sfeer en sound worden zonder meer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet. Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had.
In 2016 vroeg het Festival van Vlaanderen Sioen om samen met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden het volledige album ‘Graceland’ van Paul Simon te vertolken. Het werd een succes dat zijn weerga niet kende. In 2017 volgde nog een tour met twintig uitverkochte concerten. Nu volgt Nederland met alle grote songs van ‘Graceland’, zoals ‘You can call me Al’ en ‘Under African skies’.

Normaal €29,50 NU met 20% HoofddorpPas korting


Niets te verliezen, De Meerse Kleine zaal, Wo. 23 okt. 20:30 uur

Soundos

k wacht haar in de coulissen op. Afgemat maar dampend van de adrenaline neemt Soundos haar applaus in ontvangst en loopt het podium af. Ze is een innig door mij bewonderde collega en ik zie haar als mijn gedroomde opvolger. Als ik een Louis Davids-ring te vergeven hád, had Soundos die al lang gekregen. Ik kijk haar diep in haar fonkelende hertenogen en durf het haar eindelijk te vragen: ‘Soundos, je stelt je zo kwetsbaar op. Hoe doe je dat?’ Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: niet echt uitzonderlijk grappig en zonder uitblinkende persoonlijkheid. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach.

 • Reprise

Normaal €19,00 NU met 20% HoofddorpPas korting


Holland & Le Chat Noir, De Meerse Grote zaal, Do. 24 okt. 20:15 uur

Scapino Ballet

wee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: ‘Holland & Le Chat Noir’ van Ed Wubbe. In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. Alleen al het toneelbeeld van ‘Holland’ is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Ook ‘Le Chat Noir’ is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs.

 • Choreografie: Ed Wubbe
 • Muziek Holland: Kimmo Pohjonen, Eric Echampard, Fabian Smit
 • Muziek Le Chat Noir: Jacques Brel, Edith Piaf, Jacques Offenbach

Normaal €28,00 NU met 20% HoofddorpPas korting


God's wegen, Het Oude Raadhuis, Do. 24 okt. 20.30 uur

Nina de la Parra

Stand up comedian en zangeres Nina de la Parra (1987) heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers.

Haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod en wordt zonder gene op de brandstapel gegooid. Nina’s hekserij is een attitude die je door een catharsis naar het licht zal brengen. Een verademing.

Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers - ondersteund door haar steengoede Duits-Nederlands-Surinaamse hipster-huisband.

 • Nina zal optreden met drie muzikanten: Bas: Moritz Götzen / Gitaar: Tim Bücher / Sax: Sanne Landvreugd

Normaal €18,25 NU met 20% HoofddorpPas kortingHet Debuut, De Meerse Kleine zaal, Vr. 25 okt. 20:30 uur

Rudolphi Producties
 

Niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: 'Het Debuut'.

Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Rudolphi Producties selecteert de meest aansprekende korte afstudeervoorstellingen voor je tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival).
In een avontuurlijke avond, waarin je drie verschillende voorstellingen voorgeschoteld krijgt, nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Ze raken je, vertederen, verontrusten en roepen je bij de les. Ook dit jaar reist een gastheer mee die de avond voor je inleidt en je na afloop met de makers laat kennis maken.

Normaal €19,75 NU met 20% HoofddorpPas korting


Callas | Onassis | Kennedy, De Meerse Kleine zaal, Za 26 okt. 20:30 uur

Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte

Na ‘In bed met Dietrich en Piaf’ nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw iconen onder de loep.

Wereldberoemd regisseur Pier Paulo Pasolini werkt aan de verfilming van Medea, de Griekse tragedie over een vrouw die wraak neemt als ze verstoten wordt door haar geliefde. In de hoofdrol: operazangeres Maria Callas, die met deze film wil bewijzen dat ze méér is dan alleen een mooie stem. Wanneer ze hoort dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy weigert ze haar trailer nog uit te komen. Lukt het de regisseur om de onberekenbare diva weer voor de camera’s te krijgen?

‘Callas | Onassis | Kennedy' is een muzikale vete over passie en wraak, waarin feit en fictie op verrassende wijze door elkaar heen lopen.

Normaal €23,50 NU met 20% HoofddorpPas korting


In Concert, Het Oude Raadhuis, Za. 26 okt. 20:30 uur

Mart Hillen

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie, de baspartij en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: "Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar".
Samen met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen maakte hij een prachtig soloconcert. Hij verbindt zijn virtuoze gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op. 

 • Winnaar Rabo On Stage 2016

Normaal €16,25 NU met 20% HoofddorpPas korting


Een IJsbeer in de Tropen, Het Oude Raadhuis, Zo. 27 okt. 14:00 uur

Wijnand Stomp

Kids comedian Wijnand Stomp wekt elk verhaal op unieke interactieve wijze tot leven. Dit keer is hij in het prentenboek ‘IJsbeer in de Tropen’ gedoken. Met zijn levensgrote kamishi-bai, een ‘Japanse’ vertelkast, tovert Stomp de wonderschone prenten te voorschijn en dompelt hij zijn publiek onder in de wonderlijke avonturen van Lars het IJsbeertje.

Een kleine ijsbeer drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld. Hij komt in een land waar alles groen is. Hij ziet er planten en bloemen en ontmoet vreemde dieren. Wat een avontuur! Toch wil hij graag weer terug naar huis. Zijn nieuwe vriend Hippo het nijlpaard weet daar wel iets op…
Een zonnig ijsberen-verhaal naar het prentenboek van Hans de Beer.

 • Vanaf 4 jaar
 • Naar het prentenboek van Hans de Beer, uitgeverij De Vierwindstreken 

Normaal €9,50 NU met 20% HoofddorpPas korting


R&B Oldskool hits Part Two, De Meerse Grote zaal, Wo. 30 okt. 20:15 uur

John Williams

Na het grote succes van het eerste seizoen kon het vervolg niet uitblijven! We gaan verder met RNB Oldskool Hits PART TWO. De trein dendert door. Met een nieuw repertoire, nieuwe anekdotes en nieuwe herinneringen maken we er weer een old school feestje van!

Tijdens deze voorstelling neemt John Williams, de populaire televisiepresentator, je mee op reis door zijn eigen platenbak met al zijn favoriete RNB hits van toen. Jodeci, Boyz II Men, SWV, Blackstreet en nog veel meer komen aan bod…..op het leukste feestje van Nederland.

Voor 1 avond waan je je weer in The Challenge, Imperium, Locomotion of Bluetiek-in. De discotheken waar je in een lange rij moest staan voor de beste swingbeats. Onder leiding van een geweldige liveband worden de mooiste nummers gezongen door Carolina Dijkhuizen, Laise Sanches, Kimberly Maasdamme, Sarah Jane, Omri Tindal, Rico Greene, Jared Hiwat en Jared Grant.

90’s outfit is toegestaan!

“Ik kan zeggen dat ik geregeld een theatervoorstelling bezoek. Van musical tot dans tot aan toneel. Maar zelden of nooit stond vanaf de eerste noot de zaal op zijn kop!” Theater Paradijs *****

Normaal €32,50 NU met 20% HoofddorpPas korting


Ultimatum, De Meerse Kleine zaal, Do. 31 okt. 20:30 uur

Alex Ploeg

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre. In ‘Ultimatum’ komen in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af.

 • Reprise
 • Tekst, muziek en spel: Alex Ploeg
 • Regie: Michiel de Regt
 • Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Hij werd in de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2018. Alex is tevens te zien in het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Normaal €19,00 NU met 20% HoofddorpPas korting


A Love Brand New, Het Oude Raadhuis, Do. 31 okt. 20:30 uur

Jodymoon

Met het verse nieuwe 6e album op zak, heeft het singer-songwriter duo Jodymoon inmiddels een gedegen en waardige plaats ingenomen in het muzikale universum dat Nederland rijk is. De muziek van zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets is niet in een hokje te plaatsen.
Eigenwijs als ze zijn heeft Jodymoon in hun nieuwe songs weer een spannende combinatie gevonden tussen zang, gitaar, piano, cello en ‘Das gewisse Etwas’. Duidelijk is dat ze zichzelf niet willen herhalen en inspiratie putten uit een nieuw geluid en andere nog onontgonnen invloeden om hun verhaal te vertellen.

 • Winnaar publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008)

Normaal €18,25 NU met 20% HoofddorpPas korting